dilluns, 26 de febrer del 2018

Tallers d'Educació Infantil

Fa dos setmanes vàrem començar amb els TALLERS d'Educació Infantil (3, 4 i 5 anys)! 
Com ens agraden, què bé ho passam i quantes coses aprenem!

Un dels tallers tracta sobre el conte "De quin color és un petó?". El conte comença a parlar-nos de na Minimoni, la protagonista de la història, amb els seus pantalons negres i la seva samarreta a ratlles. Una nena a la qual li agrada anar en bicicleta, escoltar els contes que li explica la seva mare i pintar. Un dia Minimoni decideix pintar un petó i com mai n'ha pintat cap, no sap de quin color fer-ho. Intentant trobar el color perfecte per al seu petó, fa un recorregut pels diferents colors relacionant-los amb emocions, aliments, animals i objectes quotidians. Davant de cada color la nena es debat entre el que li agrada i allò que no li agrada.
Així doncs, parla del VERMELL com el color de la salsa dels espaguetis, però també és el color que associem a quan estem enfadats, i "quan estem enfadats no donem petons!!!". El GROC és el color de les bones idees, dels gira-sols i de la mel i, els petons són dolços com la mel. Però la mel porta abelles...
El llibre ens condueix per un camí ple de color: VERD, BLAU, ROSA, MARRÓ, BLANC, NEGRE i GRIS, per finalment tornar a plantejar-se la pregunta inicial: de quin color és un petó?
Apuesta vegada, amb l'ajuda de la seva mamà, Minimoni aconsegueix una resposta.
Després d'escoltar el conte, vàrem tastar diferents sabors on cada nen/a triava el color del seu petó. 
Per acabar, cada infant va pintar el seu petó i el va decorar per portar a casa.

Respecte al taller de cuina, està dirigit a l'elaboració de pa. El pa és un aliment exquisit i nutritiu, que pot integrar-se perfectament en tots els àpats dels infants. La seva aportació d'hidrats de carboni, minerals, vitamines i fibra, i el seu contingut en greixos, ho fa important en l'alimentació infantil. Pensant en això, hem preparat un taller per tal que els nens i les nenes aprenguin a fer una recepta de pa tradicional, molt fàcil i boníssima. És una activitat que als més petits els hi encanta, com també cuinar en general. A més, fer el nostre pa resulta més senzill del que es pot pensar i el sabor és inigualable.
D'aquesta manera ja podem gaudir junts d'aquest apetitós pa.


Destacar que amb aquest tipus d'activitats es fomenta la igualtat real entre nens i nenes, així com també actituds de respecte, tolerància i solidaritat.


Aquí us deixam un recull de fotos 😃 Esperem que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada